Theatrale rondleidingen

Ga met uw leerlingen op avontuur achter de schermen van het Zaantheater tijdens de theatrale rondleiding!
Misschien ben je wel eens in het Zaantheater geweest. Dat prachtige, grote theater aan de Zaan in het centrum van Zaandam. Je zit in de zaal en kijkt naar een spannende of grappige voorstelling. Na afloop drink je nog iets in de grote foyer. De zaal en de foyer zijn de ruimtes waar je als publiek mag komen. Maar het Zaantheater is veel groter! Er is een hele wereld die je normaal niet ziet. Die is voor gewone bezoekers zelfs verboden terrein. Speciaal voor kinderen opent het Zaantheater de deuren voor een kijkje achter de schermen.

Voordat de voorstelling ‘s avonds kan spelen, wordt er overdag al heel hard gewerkt in het theater. Het decor wordt opgebouwd, de lampen worden opgehangen, het geluid wordt getest en de acteurs maken zich op en trekken hun kostuums aan. Misschien heb je je wel eens afgevraagd hoe dat allemaal werkt.

Tijdens de theatrale rondleiding kun je al je vragen kwijt bij een van de experts die je zullen rondleiden. Carla is Piraat, zij is aan komen varen en kent alle spannende theaterhoekjes. Helen werkt in het Circus en maakt samen met de leerlingen een circusprogramma. De mysterieuze dame die in kleedkamer 3 woont, neemt je mee naar al haar favoriete plekken in het gebouw. De experts hebben prachtige verhalen over het theater en een schat aan informatie. Ze laten je niet alleen rondkijken, maar je mag ook zelf meedoen. Zo wordt de rondleiding een echt theateravontuur!

Praktische informatie
De theatrale rondleiding duurt ongeveer 45 minuten tot één uur en is zowel binnen als buiten schooltijd te boeken. In overleg wordt er gekeken naar een geschikte dag en tijd. Soms zijn bepaalde ruimtes niet te bezichtigen in verband andere activiteiten of technische werkzaamheden. Let op: de rondleidingen voor seizoen 2017 - 2018 zijn nog maar beperkt en in overleg beschikbaar. Voor het nieuwe seizoen kunt u nog wel boeken.

De rondleiders zijn acteurs. Aan de begeleiders wordt gevraagd mee te gaan in de fantasie van het theateravontuur. De kosten voor een rondleiding zijn € 30 (excl. BTW) per klas. De theatrale rondleiding is geschikt voor alle groepen.

Heeft u interesse in een rondleiding of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Nadine Kokkelkoren: 075 – 6555323 of nkokkelkoren@zaantheater.nl.