Reportersverslag Toneelmakerij - Eet je bord leeg(4+)

Op zondag 22 april is de voorstelling Eet je bord leeg (4+) te zien in het Zaantheater. Mariette en haar dochter Feline (7) namen alvast een kijkje bij de première in Theater de Krakeling in Amsterdam. Lees hieronder hun verslag:

Als echte reporter naar het theater

Op zondag 18 februari mocht ik (Feline 7 jaar) als echte reporter naar de voorstelling ‘Eet je bord leeg’ in theater de Krakeling in Amsterdam. Ik ga vaak naar het theater, ik zit zelf op musicalles en dans 3x in de week. Toen ik met mijn moeder aankwam in het theater, lagen de kaartjes al voor mij klaar. In de foyer (ruimte waar je wacht voordat de voorstelling begint) was het leuk voor kinderen versierd met een speciale marktkraam waar je groente en fruit kon bekijken en lagen er kleurplaten met potloden om nog even te kleuren.

Over de voorstelling


Op het podium staat een tafel met 3 stoelen en een groot bord met rode pepers. Als de voorstelling begint, zit Jip (hoofdpersoon) huilend achter zijn bord, hij wil niet eten. Zijn papa en mama komen ook aan tafel en praten met hem in een niet begrijpende fantasietaal (popski, momski, jipski). Heel grappig vond ik de dansende rode peper met haar dikke billen, maar Jip wilde nog steeds niet eten.
Ook de 2de, 3de en 4de dag niet en hij gooit elke keer zijn bord eten op het hoofd van zijn vader!
Spannend waren de stukjes waarin Jip niet wilde eten en haar papa en mama alles probeerden en zij voor straf in een tuigje naar boven werd gehezen als soort strafhoekje in de lucht. Heel zielig.

'De kostuums vond ik erg mooi en grappig'


De kostuums van de dansende komkommer, aardappel, peer en zak patat vond ik erg mooi en grappig. Als zij opkwamen werd er ook hard gelachen. Maar Jip hield zijn mond gewoon dicht. Taart en patatjes wilde Jip wel eten en 1 avond fopte hij zijn ouders door zijn eten te verstoppen. Natuurlijk kwamen zijn ouders daar achter en werden ze alleen maar bozer en moest Jip weer in de lucht in……

Ook een aanrader voor 7-jarigen! 

Ik vond Jip heel goed spelen want in het echt is zij een groot mens, maar ik geloofde echt dat ze een kleine kleuter is, vooral het huilen. Ondanks dat de voorstelling voor 4+ is, vond ik (7 jaar) het ook heel leuk, grappig en niet kinderachtig. Misschien alleen de fantasietaal is een beetje gek.

Ik kan natuurlijk vertellen hoe het of loopt, of Jip ooit zijn bord leeg eet. Maar nog leuker is als je zelf gaat kijken naar de voorstelling. 

Benieuwd geworden naar de voorstelling? Wees van harte welkom bij de Toneelmakerij op zondag 22 april om 15.00 uur.