Verslagjes Sissi - Theater Sonnevanck

Vrijdag 14 oktober bezochten de Reporters de voorstelling Sissi van Theater Sonnevanck. Lees hun verslagjes!

***
Merel en Selena, (ICBS Het Koraal, Krommenie):

Wij zijn naar de voorstelling Sissi geweest. Het was super leuk en grappig overgebracht. Het ging over Sissi en Heleen. Heleen was de oudste zus en Sissi de jongste. Heleen zou keizerin worden en gaan trouwen met graaf jozef, tenminste volgens de moeders van Heleen en graaf Jozef. Maar toen hij Sissi zag, was hij meteen verliefd op haar geworden.Graaf Jozef zei dat hij met Sissi ging trouwen, maar de moeders waren het er niet mee eens en Sissi ook niet echt. Zij wilde helemaal niet trouwen met Graaf Jozef, zij wilde in het circus werken. Haar act was dan over een koord met een roze skippybal, zonder vangnet er onder, dat is [helaas] niet gelukt.
Uiteindelijk zijn Sissi en de graaf niet getrouwd. En leven ze nog lang en gelukkig …….
Er werd ook gedanst in het stuk. Er waren meerdere dansen. De mooiste en leukste dans volgens ons was aan het einde van de voorstelling. Er werd genoeg gezongen en dat maakte het verhaal ook duidelijk en compleet. Wij vonden Sissi het mooist zingen en de rest zong ook heel mooi. De liedjes waren vooral waren grappig en leuk. Het decor zag er in het begin een beetje saai uit, maar toen we zagen dat er heel veel mogelijk was in het decor was het al gauw een stuk beter. Er was veel muziek en het was ook zelf gespeeld dus super mooi.
Wij hebben respect voor de mensen die de muziek gedaan hebben en natuurlijk ook voor de mensen die gezongen hebben, want dat hoort ook bij muziek. Het viel ons op dat er heel veel tijd in was gestoken, dat zag je omdat er helemaal geen foutjes aanwezig waren. Hoe dan ook wij hebben heel erg genoten van deze voorstelling en vinden het super goed van de mensen die hier zo hard voor geoefend hebben.

 

***
Asia en Mijs (OBS Hannie Schaft, Zaandam):

Wij zijn 14 oktober naar de voorstelling Sissi geweest. Sissi en Néné zijn zussen maar ook prinsessen. Néné MOET Met keizer Frans Jozef trouwen. Frans Jozef valt op de grappige Sissi! Hij vindt Néné maar een saaie sufferd. Néné is verliefd op een simpele keukenknecht. Van deze grappige musical is ook een romantische en serieuze film. Deze musical is voor alle leeftijden!

Onze mening
*ze konden heel mooi zingen en Sissi trok daarbij gekke gezichten.
*de spiegels gaven coole effecten met het licht en de muziek werd LIVE gespeeld.
*er waren 5 mensen en speelden 7 rollen en ze praatten met grappige stemmen.
*ze kleedde zich heel snel om en amuseerde het publiek.
Een TIP: misschien is het leuk om wat meer decor te gebruiken.

***
Nikki (OBS De Harpoen, Jisp):

Ik ben Nikki en ben naar de voorstelling Sissi geweest. Ik vond het een hele leuke voorstelling. Het verhaal had ik nog nooit gehoord. Het ging over een keizer en twee prinsessen. De keizer werd verliefd op Sissi, maar ze trouwden uiteindelijk niet. Er werd gedanst en gezongen en dat vond ik mooi. Het decor zag er wel goed uit, maar ik zag een lamp staan die aan en uit ging en dat vond ik niet zo goed. De muziek die werd gespeeld vond ik mooi. Rondom de voorstelling is er niks gebeurd. Verder vond ik dat de spelers er prachtig uit zagen

***
Mirre (OBS De Dijk West, Zaandam):
In het Zaantheater is de voorstelling Sissi van Theater Sonnevanck. Als TheaterReporter mocht ik een kijkje nemen. Het was een vrolijke en grappige show, met een slissende keizer. En een prinses met een accent alsof ze zo van de boerderij komt!
Sissi is een stoere en grappige prinses ze heeft een hele mooie jurk aan en ze heeft de hele tijd een roze skippybal bij zich. Ze woont met haar moeder en haar grote zus Nene. Zij praten alsof het boerinnen zijn maar eigenlijk zijn het deftige dames. De oudere zus wil trouwen met keizer Frans. Daarom gaan Nene, de moeder en Sissi naar het bal. Daar moet Nene met de keizer dansen. Maar de keizer vindt Nene maar niks. Hij wordt verliefd op Sissi, de kleine zus van Nene. Sissi is ook verliefd op de keizer. Sissi moet met een rare man dansen, dat wil ze niet, ze wil dansen met de keizer. Maar dat vinden de moeders niet goed. Zijn vinden het maar niks dat Sissi en de keizer verliefd zijn. Toch vraagt de keizer Sissi ten huwelijk. Sissi wil wel, maar ze vindt zichzelf nog te jong. Ze besluiten te gaan trouwens als ze zestien is.
Er zijn veel grappige stukjes in de show. Zo gaat Nene bijvoorbeeld kotsen in de tas van de keizer, omdat ze wagenziek is. De voorstelling zit vol leuke liedjes en dansjes. Het was niet één keer saai. Ik heb me helemaal niet verveeld. De acteurs zijn ook bekend, ik herkende ze van tv. De voorstelling is leuk voor kinderen, maar er zitten ook grappen in voor volwassenen. Ik kan de voorstelling dus iedereen aanraden!

***
Feline (CBS de Rank, Westzaan):
Ik heb de voorstelling Sissi gezien, het ging over keizer Franz die moest gaan trouwen met Nene. Maar keizer Franz viel als een blok voor de onaangepaste Sissi. Het hielp ook niet dat Nene ging overgeven in de werktas van keizer Franz.
Het is een wereld beroemd verhaal wat altijd op televisie is rond kerst. Ik vond het een leuke voorstelling.
Het was best modern want het was begonnen met dat Nene alle dansen kon en toen zei haar moeder: “en ze kan zelfs de dap”. Het was grappig toen ze dat deed.
Er werd ook gedanst en gezongen. De dansen waren ouderwets maar wel leuk. De zang was heel mooi soms was er een beetje rockmuziek.
Op het decor stonden een soort van hele grote spiegels en op het einde kwamen er kroonluchters uit het plafond.
Wat je goed moet onthouden is dat je je jassenkaartje goed moet bewaren, ik was hem kwijt geraakt maar gelukkig kreeg ik mijn jas wel weer terug!!

***
Devinho (OBS de Harpoen, Jisp):
Ik ging vrijdag avond naar de voorstelling Sissi ik vond het een hele leuke voorstelling het verhaal ging over prinses Sissi  en over een keizer de keizer was een hele tijd verliefd op prinses Sissi die avond was er ook een bal in het paleis en Sissi moest trouwen van de keizer maar daarna werd ze  heel boos en verteld wat er is gebeurt na de voorstelling  bevoordeeld dat ze op haar 60ste werd haar kop er af gehaald met een bijl en er werd. Ook heel mooi gedanst en gezongen het decor was best mooi en het muziek vond ik er heel mooi bij passen en ik vond het licht spectaculair Ik vond het hele leuke voorstelling bedankt.

 

***
Daan (OBS De Zoeker, Zaandijk):
Ik ben met Boaz naar de voorstelling Sissi geweest in het Zaantheater.
Het verhaal ging over een meisje die moest trouwen van haar moeder met de prins maar de prins vond haar kleine zusje Sissi leuk dus dat gingen ze oplossen.
Ik vond dat de acteurs de voorstelling goed speelden. Het decor vond ik simpel en daarom niet zo mooi. Het zingen was goed en de muziek was heel mooi en het dansen vond ik minder leuk omdat ik niet van dansen hou. Het spel met het licht vond ik ook leuk.
Voor de voorstelling mochten we knutselen en toen heb ik een papieren kroon gemaakt.
Ik vond het heel leuk om reporter van De Zoeker te zijn.

***
Gwen (OBS De Dijk Eendragt, Wormer):

Ik ben naar de geweldige voorstelling Sissi geweest. Deze leuke voorstelling gaat over twee zussen: ’Helene en Sissi’.
Ze komen uit een rijk gezin. Helene moet trouwen met een keizer.
Maar als ze bij de keizer aankomen gaat het niet echt volgens plan…..
De keizer wordt namelijk smoorverliefd op Sissi!!!! Hoe zou dat aflopen?
Sissi is een absolute aanrader. Er wordt ook gezongen in het toneelstuk.
Verder is het decor niet heel bijzonder, maar doordat het zo leuk en goed wordt gespeeld, maakt dat niet zo veel uit.
Mijn complimenten voor de toneelspelers!!!!

***
Sanne (OBS de Meander, Assendelft)
Toen ik bij het Zaantheater aan kwam moest je je melden bij een mevrouw als je dat had gedaan dan moest je op de bank gaan zitten in de hal. Toen iedereen er was kregen we een rondleiding door het Zaantheater en we zouden ook achter de schermen een rondleiding krijgen maar dat kon niet want de gang moest vrij blijven voor de koks want de oven was kapot dus moest de kok met hete platen door het Zaantheater lopen. Na de rondleiding mochten we knutselen je kon een kroon knutselen. Toen konden we nog even naar de wc en toen gingen we de zaal binnen. De zaal was niet groot maar het decor zag er leuk uit. Er stonden 8 grote langwerpige spiegels en dat was het eigenlijk wel. De musical ging over een meisje Sissi en die had een zus Nene en Nene ging trouwen met de keizer van Oostenrijk. Toen ze in Oostenrijk aan kwamen ontmoeten ze de prins alleen op een walgelijke manier, want Nene was wagen ziek dus pakte Sissi snel iets waar Nene in kon kotsen en dat was toevallig de tas van de keizer. En de keizer zag Sissi en was helemaal onder de indruk van haar terwijl hij eigenlijk met Nene moest trouwen. Toen was het zo ver Nene zou met de keizer gaan trouwen alleen Nene wist niet zeker of de keizer haar wel leuk zou vinden. Toen het bal begon kwamen er opeens kroonluchters uit de lucht en toen kon de dans beginnen. Tijdens de dans keek de keizer niet naar Nene maar naar Sissi. Uiteindelijk werd Sissi de keizerrin. Na de voorstelling kreeg iedereen nee drankje en als je drankje op had kon je naar huis.

***

Celeste (ICBS de Vuurvogel, Zaandam)
Van elke school in de Zaanstreek zijn er twee kinderen uitgekozen als theater reporters om het sprookje Sissi te bekijken.
Voordat de voorstelling begon maakte de theater reporters een kroon van papier. De kroon kon ook gemaakt worden door andere kinderen die naar de voorstelling kwamen kijken.
De voorstelling Sissi  gaat over twee zussen waarvan de oudste met de keizer moet trouwen  maar eigenlijk vindt hij Sissi veel leuker. De rol van Sissi werd heel leuk gespeeld met veel humor.
Het was een leuke voorstelling er werd veel gezongen en gedanst.  Alleen het decor had iets uitgebreider gemogen.
Het was een super leuke avond en aan het eind stond er wat te drinken voor ons klaar.

***
Jeanine (De Eendragt, Wormer)
Ik heb de voorstelling “Sissi” gezien en ik vond het heel erg leuk. De acteurs waren goed verstaanbaar: niet te zacht en niet te hard. Het zelfde geldt voor de muziek. Het decor zag er ook leuk uit, er waren hele mooie lampen en het leek alsof het spiegelde.
Het verhaal ging over twee hele rijke gezinnen waarvan de (oudste) zoon(Franz) van het ene gezin met de oudste dochter (Helene) van het andere gezin moest trouwen, maar Franz vond Helene een saai godsmeisje, hij wilde juist graag met de jongste dochter (Sissi) trouwen, maar dat wilde Sissi weer niet, de hele strenge moeders wilden dat ook niet. Uiteindelijk vonden de moeders het toch goed. Maar Sissi had geen leven meer als ze met Franz zou trouwen, alles werd daar voor haar bepaald. Ze wist al helemaal hoe haar leven eruit zou zien als ze met Franz zou  gaan trouwen: niet leuk! Ze had een heel verhaal en op het einde zei ze: en als ik 60 jaar ben ga ik dood door een vijl. Dus uiteindelijk trouwde niemand van hun met Franz.

***

Emma (Ayundo, Assendelft)
Theater Sonnevanck heeft de leuke en grappige theater voorstelling Sissi gemaakt. De voorstelling is voor kinderen vanaf 8 jaar.
Hij is gebaseerd op het leven van  Elisabeth van Oostenrijk.Er waren 5 personen die samen 7 personen spelen: Sissi, Néné,  Franz-Jozef, Ludovica, Sophie, Carl-Ludwig en Hans.
Bij de voorstelling werd gedanst op rock muziek. Ook zongen ze rock muziekjes. Op het decor stonden lange spiegels en met een touw werden er mini kroonluchters naar beneden getakeld.
Als de toneelspelers af liepen liepen ze meestal een rondje en zag je ze lopen door de openingen tussen de spiegels.
Zelf vond ik het einde het leukst. Ik zou er zeker zelf een keertje heen gaan.

***

Tessa (Ayundo, Assendelft)
Mijn naam is Tessa en ik zit in groep acht van de basisschool Ayundo. Ik ben theaterreporter geworden omdat ik later misschien journalist of schrijver wil worden. Vorig jaar was ik ook reporter, Maar ik vond het zo leuk dat ik nu nog betere verslagen wil proberen te maken en nog meer wil leren.Ik vond Sissi een leuke en een grappige voorstelling. Ik vond het vooral erg leuk dat de acteurs en actrices steeds een persoon waren door een andere pruik op te doen. De moeder van Sissi was bijvoorbeeld dezelfde persoon als keizer Franz Jozef die met Néné moest trouwen. En de moeder van Franz Jozef was weer dezelfde vrouw als Néné.
Sissi is een grappige familievoorstelling over hoge verwachtingen en diepe teleurstellingen. Over dwingende moeders, mislukte kinderen, jaloezie en onverwachte vriendschap. Maar vooral over worden wie je zelf wilt zijn. Sissi en Néné zijn twee zusjes die van een rijke familie komen. Néné is de oudste en wordt klaargemaakt om te trouwen met de keizer Franz Jozef. Maar die valt tot verbazing van iedereen als een blok voor de boze Sissi.
Er werd toneelgespeeld, (dus wel gepraat) gezongen en ook nog wel gedanst Franz Jozef (de keizer die met Néné moest trouwen) praatte met een slisstemmetje. Maar dat vond ik juist wel grappig. De acteurs en actrices  konden allemaal wel erg mooi zingen. Ze konden trouwens ook goed dansen, dat was heel gelijk en ook heel grappig. Maar ze konden vooral goed toneelspelen.
Het decor bestond uit rechthoekige spiegels. Als je daar in keek zag je jezelf wazig. Maar dat vond ik juist wel grappig. Op een gegeven moment werden er ook minikroonluchtertjes opgehangen met lichtgevende nepkaarsjes op die kroonluchtertjes.

***

Raven (Rietdijk, Zaandam) 

Vrijdag 14 oktober ben ik met Feline naar de voorstelling Sissi in het Zaantheater geweest.
We werden ontvangen om 19.30 door Nadine voor een rondleiding door het Zaantheater. Daarna gingen we met ons allen naar de foyer, dat is een plek waar je wat kan drinken, waar je voor en na de voorstelling aankomt en vertrekt. Je kunt er ook wat drinken bij de bar. In de foyer gingen we kronen knutselen van papier en andere knutselmaterialen. De deuren gingen open en we mochten met ons allen de zaal in lopen en onze zitplaatsen opzoeken. Het licht ging uit en de voorstelling begon.  Er kwamen 3 actrices het podium op en toe begon het.
Het ging over het algemeen over een prinses die niet wilde trouwen want haar zus ging met Frans Joseph trouwen maar eigenlijk was hij verliefd op Sissi. Sissi wilde niet trouwen en was ook niet verliefd op Frans Joseph. De moeder van Sissi en Frans Joseph waren allebei geschokt dat hij op Sissi verliefd was maar n een tijd accepteerde ze dat en gingen ze toch trouwen met elkaar.
Sissi wilde dit eigenlijk niet en op de bruiloft eindigde het verhaal met de tekst: “ Wat is dit voor een waardeloos einde, ik wil helemaal niet trouwen met Frans Joseph”. “Ik ga me over een paar jaar uithongeren en ik word vermoord door iemand met een vijl op mijn zestigste”. “Zo wil ik niet eindigen”.  Toen kwamen alle acteurs op het podium en sloten af met een rocknummer en gingen ook zingen. Ik vond het erg leuk en grappig, de acteurs hadden mooie muziek, het was leuk bedacht. Ze dansten niet echt maar dat miste ik niet doordat ze mooi zongen en zelf muziek maakten.

***

May (Rietvink, Zaandam)

Ik ging samen met een heleboel andere reporters naar de voorstelling Sissi van Theater Sonnevanck in het Zaantheater. We kregen eerst een rondleiding, daarna gingen we knutselen. Toen gingen we naar de voorstelling.
In het begin dacht ik, wat moet dit voorstellen en toen ik lekker bleef kijken, snapte ik er nog steeds niks van. Want het was heel ingewikkeld. Het verhaal ging over Sissi en haar zus Nene en de keizer Franz. Op de achtergrond waren alleen maar spiegels. Het decor was wel saai, maar de voorstelling was wel leuk. Vooral de liedjes vond ik leuk. Juna en ik kletsten best veel, soms waren we best luid en moest Nadine ons soms even zeggen dat we zachter moesten zijn. Ik wil best graag nog een keer naar het theater, maar niet naar deze voorstelling, want dan weet ik al wat er gaat gebeuren en dat zou ik niet leuk vinden. Maar wel naar een andere voorstelling. Dit was mijn verslagje.