Verslagjes FluXus - Code Monet

Op zaterdag 24 juni 2017 zijn de theaterreporters naar de voorstelling Code Monet van FluXus gegaan. Lees hun verslagjes!

***

Robin en Ties (ICBS Het Koraal, Assendelft):

We werden afgezet door de vader van Robin, en werden ontvangen door Nadine Kokkelkoren van het Zaantheater. We kregen kaartjes met ons stoelnummer erop, wachtten 5 minuten, en kregen een kleine rondleiding door het Zaantheater. In de hal was er een groep kinderen van jong tot oud aan het spelen op violen, met baretten op. Toen dat was afgelopen werden we naar binnen geleid in de Albert-Heijn zaal. We gingen zitten op de stoelen en na 5 minuten gingen de lichten uit en begon de musical. De musical ging over een gestolen schilderij van Monet waarvan de dader opgepakt moest worden. We vonden het begin een beetje apart want ze gingen langs alle schilderijen van Monet, maar waarvoor? En waar waren ze? Misschien hadden ze dat aan het begin uit kunnen leggen, zoals dat die vrouw met de paraplu later wel deed. Wat ook wel opviel was dat de vrouw met de paraplu (de verteller) te felle kleren aanhad waardoor je haar op en af zag lopen en het effect dat ze uit het niets verscheen wegviel. Maar wat wel heel goed was, was het slot voor de pauze want iedereen zong: ‘niemand weet wie het is’ en toen ging iedereen af behalve 1 meisje en die zong: ‘ iemand weet wie het is’.
Toen begon de pauze. We kregen wat te drinken, je kon kiezen uit frisdrank en appelsap/chocomel, en je kon een snack kopen. Na de pauze ging de musical weer verder en heeft de dader het schilderij teruggezet. De Musical duurde tot 22 uur. Tot slot was de applausronde leuk en klapte iedereen mee wat zorgde voor een positieve sfeer. We hebben heel erg genoten van dit bezoek en de voorstelling. De moeder van Ties haalde om op. Na de voorstelling genoten we ook van het bezoek aan de Mac Donalds :)

***

Kai (OBS De Harpoen, Jisp): 

Ik vond het een best wel spannend stuk. Er kwam af en toe een vrouw met een paraplu vertellen. Dat vond ik wel vervelend. Voor de rest ging het verhaal over een schilderij van Monet die gestolen was en 4 kinderen hem terug wilden brengen. Ik vond het best wel onverwacht dat die moeder de dief was. Ik dacht dat die school directeur de dief was. Ik vond het best raar dat die politie niks deed. Dat  app stukje vond ik wel grappig. ik heb wel geleerd dat er ergens een blouw huis staat. Ik vond de muziek wel er bij passen. De zang vond ik in het begin niet zo goed, maar na de pauze was het beter. Het was een duidelijke verhaal over het leven van Monet in de Zaanstreek.

***

Olivier en Quinty (ICBS De Vuurvogel, Zaandam): 

Wij zijn zaterdag 24 juni naar de musical Code Monet geweest, als Theater Reporter. De musical ging over het gestolen schilderij De Voorzaan en de Westerhem van Claude Monet. Als een paar kinderen dit horen, sluiten ze een geheim genootschap; Code Monet. Ook maken ze een app aan waar ze al hun geheimen kunnen vertellen. In deze musical werd veel gezongen en tegelijk ook gedanst. Wat super goed samen ging.  Wat ons opviel, was dat er een spectaculair decor was, wat goed paste bij het spel. Ook kwamen er tijdens de musical kinderen in het publiek om te zingen. Wat ons verbaasde was dat er meer dan 75 Zaanse spelers van verschillende leeftijden in speelden. Er werd soms ook achter een doek gespeeld. Wij vonden dit een leuke en grappige musical om naar te kijken en we werden goed opgevangen door Nadine Kokkelkoren.