Scholen

Wat biedt het Zaantheater de basisscholen?

Theatrale rondleidingen

Ga met uw klas op avontuur achter de schermen van het Zaantheater. Geschikt voor alle leerjaren. Meer informatie

Gratis gastles

Op verzoek kunnen we voor de bovenbouw van het basisonderwijs een gratis gastles over theater verzorgen. We komen graag naar school om met behulp van beeldmateriaal in de klas te vertellen over de gang van zaken in het Zaantheater. De les kan aangepast worden naar de wens van de docent.

Huur van de zaal voor een schoolmusical, een open podium of een personeelsfeest

Wat is er leuker dan de groep 8-musical uit te voeren in een echt theater? Met mooie belichting en een echte kleedkamer? In juni en juli is het Zaantheater gereserveerd voor dansscholen, basisscholen, diploma-uitreikingen, etc. Ook door het jaar heen is er af en toe een dag waarop de zaal vrij is. Neem voor meer informatie contact op met Heleen van Halsema via hvanhalsema@zaantheater.nl of 075 6555325.

Huur van de zaal voor een professionele voorstelling…

…die u zelf regelt
Het kan gebeuren dat u zelf een voorstelling ziet die u graag met uw leerlingen zou delen. Het is mogelijk onze zaal te huren om de voorstelling in het Zaantheater te laten zien.

… die wij regelen
Wilt u een voorstelling buiten het FluXus-aanbod, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Bijvoorbeeld: als de school 10 jaar bestaat of als u een thematische voorstelling zoekt. Programmeur Kim Muller helpt u graag verder.

Theaterposters, jeugdfolders en kalenders voor in school…

…zijn altijd beschikbaar!

TheaterReporters

Elke basisschool in de Zaanstreek heeft de mogelijkheid om twee TheaterReporters uit groep 6, 7 of 8 af te vaardigen namens school. De Reporters bezoeken een aantal keer per seizoen een voorstelling en schrijven daarover een verslagje voor de website van het Zaantheater, de website van de school én het Zaans Stadsblad. Meer informatie