Heropening van het theater, wat nu?

Wij zijn weer geopend! Sinds 1 juni jl. zijn de deuren van het Zaantheater weer geopend voor ons geliefde publiek. De voorstellingen tussen 12 maart en 30 juni zijn helaas allemaal afgelast maar inmiddels hebben wij alle bezoekers kunnen informeren over de desbetreffende voorstelling waar zij kaarten voor hadden aangeschaft. Op dit moment staan er enkele nieuwe voorstellingen op onze agenda, waarbij wij rekening houden met 1,5 meter afstand en de richtlijnen van het RIVM. 

Een veilig theaterbezoek

Om het bezoek aan ons theater voor iedereen prettig en veilig te laten verlopen, nemen wij een aantal maatregelen in acht en volgt het Zaantheater natuurlijk de richtlijnen van het RIVM. De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, medewerkers en artiesten staat voorop. We hebben het theater zo ingericht dat het altijd mogelijk is afstand tot elkaar te bewaren, door middel van bijvoorbeeld looplijnen en speciale placering in de zaal. Ook is er veel aandacht voor hygiëne. Op onze website kunt u het protocol van het Zaantheater nalezen. Door middel van de onderstaande punten hopen wij inzichtelijk te maken hoe uw theaterbezoek zal verlopen.

  • U kunt bij binnenkomst een eigen tafeltje uitzoeken en u wordt bediend.
  • De garderobe is helaas gesloten, uw jas en/of tas mag u meenemen de zaal in.
  • U wordt per persoon of per gezelschap verzocht de zaal te betreden.
  • Bent u slecht ter been? Neem dan contact op met de kassa.
  • Toiletbezoek tijdens de voorstelling is helaas niet mogelijk, uiteraard wel voorafgaand en na afloop van de voorstelling.
  • Na afloop kunt u aan uw eigen tafeltje uw pauzedrankje en eventueel uw nagenietarrangement nuttigen.
  • Uitrijkaarten zijn alleen na afloop van de voorstelling te koop bij de kassabalie.

Vanaf 1 juli 
De vraag wanneer we onze deuren weer verder zouden mogen openen en hoe een eventueel nieuw theaterseizoen eruit zou komen te zien hield ons de afgelopen maanden dagelijks bezig. Gelukkig werden de overheidsmaatregelen de afgelopen weken steeds verder versoepeld, met woensdag 24 juni het verlossende woord: vanaf 1 juli mogen we weer open voor een groter publiek! Uiteraard met inachtneming van de 1,5 meter-regels. Dit is ontzettend goed nieuws! Het biedt nieuwe mogelijkheden voor het komende theaterseizoen maar zorgt er ook voor dat wij reeds gemaakte plannen moeten aanpassen aan de huidige maatregelen. Hierdoor kunnen wij u helaas nog niet informeren over de start van het nieuwe theaterseizoen en de bijbehorende voorverkoop. 

Afwikkeling afgelaste voorstellingen
De afgelopen maanden hebben wij hard gewerkt om voor de voorstellingen die niet door konden gaan, een nieuwe datum te vinden. Voor een groot deel van de voorstellingen is dat gelukt! Helaas zijn er ook een aantal voorstellingen definitief geannuleerd. Een overzicht van alle verplaatste en geannuleerde voorstellingen vindt u op onze website. Over de afwikkeling bent u persoonlijk door ons geïnformeerd. Voor meer informatie over wat er met uw tickets gebeurt als de voorstelling wordt geannuleerd verwijzen wij u graag naar de landelijke ticketregeling en de FAQ op deze pagina.

Bekijk het complete overzicht van de geannuleerde en verplaatste voorstellingen hier.

Stadsprogrammering
Voorstellingen van onze Stadsprogrammering (zoals voorstellingen van dansscholen, amateurgezelschappen en muziekverenigingen) vallen niet onder onze reguliere theaterprogrammering en worden separaat en in samenspraak met de scholen of gezelschappen afgewikkeld.

Voorverkoop wordt uitgesteld
Normaal gesproken verschijnt elk jaar in mei onze theaterbrochure voor het nieuwe seizoen. Zoals u zult begrijpen hebben wij helaas moeten besluiten deze publicatie uit te stellen. De kans dat er nog veel gaat veranderen is groot. Sommige voorstellingen zullen in seizoen 2020/2021 ingehaald worden en nieuwe voorstellingen die al op de planning stonden kunnen misschien niet doorgaan. Zodoende zien wij ons ook genoodzaakt de voorverkoop uit te stellen, alsmede Kim's Keuze Live van 11 mei en de presentatie van de nieuwe Dinsdagmiddagserie van 12 mei. Wij beraden ons, in overleg met andere theaters, over een nieuw moment voor de voorverkoop. We houden u natuurlijk op de hoogte.

Steuntje in de rug
We krijgen vragen van onze bezoekers of er ‘iets’ gedaan kan worden om de theatersector te steunen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat u, wanneer onze deuren opengaan, weer op bezoek komt in ons theater. Wilt u ons theater ook op een andere manier steunen? Dan kunt u Vriend van het Zaantheater worden of een eenmalige donatie doen. Deze bijdrage geeft ons net dat steuntje in de rug om ook deze periode overeind te blijven en een schitterend nieuw theaterseizoen voor u te kunnen realiseren. Wij zullen u zeer dankbaar zijn!