FAQ

Tot wanneer is het Zaantheater gesloten?
Het Zaantheater is gesloten van 12 maart tot en met 31 mei 2020. Vanaf 1 juni 2020 mogen theaters weer open voor een publiek van maximaal 30 personen. Omdat het onder deze omstandigheden niet mogelijk is om de geprogrammeerde voorstellingen in juni voor slechts 30 personen te spelen, hebben wij helaas ook de voorstellingen in juni moeten afgelasten. Wel zijn wij weer volop aan het nadenken over wat wél kan, in plaats van wat niet kan. Fijn om ook weer over de toekomst te kunnen nadenken! Zo onderzoeken wij bijvoorbeeld de mogelijkheden van het organiseren van mooie voorstellingen voor 30 personen, en hoe dit op een zo veilig mogelijke manier geregeld kan worden zodat ons publiek met een gerust hart kan genieten. Zodra hierover mee bekend is informeren wij u natuurlijk direct.

Ik heb tickets voor een voorstelling die is afgelast. Hoe weet ik of deze voorstelling verplaatst of geannuleerd wordt?
Sinds 12 maart 2020 hebben wij maar liefst 111 voorstellingen moeten afgelasten. Zoals u zult begrijpen is het verplaatsen van al deze voorstellingen een enorme opgave voor alle betrokken partijen. Het kan daarom enige tijd duren voordat wij u meer kunnen vertellen over uw voorstelling. Op dit moment is er van een aantal voorstellingen al wel bekend of deze worden verplaatst op definitief geannuleerd. Bezoekers met kaarten voor deze voorstellingen hebben van ons reeds bericht (e-mail, brief of telefoontje) ontvangen. Een overzicht van deze voorstellingen vindt u hier. Zodra er meer bekend is over de andere voorstellingen worden tickethouders per voorstelling persoonlijk geïnformeerd. 

Het Zaantheater volgt de landelijk opgestelde ticketregeling. Wat houdt deze regeling in?
In april lanceerde de culturele sector de landelijke campagne 'Bewaar je ticket, geniet later'. Hiermee vragen Nederlandse theaters, concertzalen, poppodia, evenement- en sportorganisatoren, musea en festivals gezamenlijk aan bezoekers om hun tickets te behouden en zo de culturele sector te steunen. Wat deze regeling inhoudt leest u hier.

Ik heb tickets voor een voorstelling die is afgelast. Wat gebeurt er met mijn kaarten?
Tickets voor alle afgelaste voorstellingen blijven geldig tot het moment dat er meer duidelijkheid is omtrent de definitieve afwikkeling. Elke bezoeker krijgt van ons persoonlijk bericht zodra wij weten of de voorstelling verplaatst of definitief geannuleerd wordt. Als een voorstelling wordt verplaatst, dan krijgt u van het Zaantheater een nieuw ticket met de nieuwe datum toegestuurd. Zo hoeft u niet steeds op te zoeken naar welke datum de voorstelling ook alweer verplaatst was, het staat gewoon op uw nieuwe ticket. Handig! Bent u verhinderd op de vervangende datum, dan krijgt u het aankoopbedrag terug in de vorm van een tegoedbon. Deze tegoedbon is tenminste 24 maanden geldig. Met deze tegoedbon kunt u kaarten kopen voor een andere voorstelling bij het Zaantheater, zodat u alsnog kunt genieten van een mooie culturele avond.

Het kan helaas ook voorkomen dat het niet lukt een afgelaste voorstelling op een later moment alsnog te spelen. Wordt een voorstelling waarvoor u kaarten had definitief geannuleerd, dan krijgt u uw geld terug in de vorm van een tegoedbon. Ook deze tegoedbon is tenminste 24 maanden geldig. Met deze tegoedbon kunt u kaarten kopen voor een andere voorstelling bij het Zaantheater.

Kan ik ook mijn geld terug krijgen?
Als consument heeft u het recht uw geld terug te vragen wanneer een voorstelling wordt geannuleerd, of wordt verplaatst naar een datum waarop u niet kunt. Toch zouden wij u van harte willen vragen om geen geld terug te vragen, maar te kiezen voor een tegoedbon. Zo helpt u het Zaantheater door deze moeilijke tijd heen en kunt u op een later moment alsnog genieten van theater. 
Kiest u voor restitutie van de ticketprijs, dan zal de terugbetaling bij een verplaatsing een maand na de nieuwe datum van de verplaatste voorstelling plaatsvinden. Bij annulering is deze termijn 3 maanden na de oorspronkelijke datum waarop het evenement zou plaatsvinden. 

Wanneer start de voorverkoop van het nieuwe theaterseizoen?
Normaal gesproken verschijnt elk jaar in mei onze theaterbrochure voor het nieuwe seizoen. Zoals u zult begrijpen hebben wij helaas moeten besluiten deze publicatie uit te stellen. De kans dat er nog veel gaat veranderen is groot. Sommige voorstellingen zullen in seizoen 2020/2021 ingehaald worden en nieuwe voorstellingen die al op de planning stonden kunnen misschien niet doorgaan. Zodoende zien wij ons ook genoodzaakt de voorverkoop uit te stellen, alsmede Kim's Keuze Live van 11 mei en de presentatie van de nieuwe Dinsdagmiddagserie van 12 mei. Wij beraden ons, in overleg met andere theaters, over een nieuw moment voor de voorverkoop. We houden u natuurlijk op de hoogte.

Kan ik het Zaantheater en de culturele sector ook financieel steunen?
Dat kan zeker! Graag zelfs. U kunt bijvoorbeeld Vriend van het Zaantheater worden voor een eenmalige bijdrage per jaar. Deze bijdrage geeft ons net dat steuntje in de rug om deze periode overeind te blijven en een schitterend nieuw theaterseizoen voor u te kunnen realiseren en daarnaast kunt u zelf profiteren van leuke extra's. Bent u al Vriend, of wilt u wel doneren maar geen Vriend worden? Dan kunt u er ook voor kiezen een bedrag te doneren om zo het Zaantheater financieel te steunen. Een eenmalige donatie doet u eenvoudig hier. Wij zijn u zeer dankbaar!