Bezoekersinformatie COVID-19

Vanaf 5 juni is het Zaantheater weer geopend! Uiteraard volgen wij te allen tijde de richtlijnen van het RIVM en is een bezoek aan ons theater veilig en verantwoord.

Richtlijnen RIVM
Om u tijdens het nieuwe seizoen een zo veilig en prettig mogelijke theaterervaring te bieden houdt het Zaantheater zich strikt aan de richtlijnen van het RIVM en de overheid en heeft het Zaantheater een eigen Coronaprotocol opgesteld. Hieronder leest u meer over wat u kunt verwachten en hoe uw theaterbezoeker er ongeveer uit komt te zien. Heeft u nog vragen? Mail dan naar info@zaantheater.nl of neem telefonisch contact op via 075 6 555 345. 

Het Zaantheater heeft het gebouw volledig aangepast. Dit betekent onder meer dat alle bezoekers (incl. personeel, artiesten en crew) van het theatergebouw te allen tijde 1,5 meter afstand tot elkaar moeten bewaren, zowel in de zaal als in de foyers. We hebben het theater zo ingericht dat afstand houden altijd mogelijk is, door middel van bijvoorbeeld looplijnen en speciale placering in de zaal. Ook is er veel aandacht voor hygiëne. Er wordt extra vaak schoongemaakt, er staan desinfectiezuilen om uw handen te desinfecteren en het ventilatiesysteem is zo aangepast dat er 100% verse lucht het theater in komt. Lees ook ons Coronaprotocol.

Uw theaterbezoek
Door middel van de onderstaande punten hopen wij inzichtelijk te maken hoe uw theaterbezoek zal verlopen. Het is goed om te weten dat u voorafgaand aan uw voorstelling van ons nog een servicemail ontvangt met gedetailleerde uitleg over uw theaterbezoek.

 • Bij aankomst in het theater volgt u de looproutes naar de 'Zaal' of het 'Balkon', afhankelijk van uw plaatsen in de zaal. Voor het publiek op het balkon en het publiek in de zaal zijn aparte foyers gecreëerd. Zo lopen de bezoekersstromen niet door elkaar.
 • U mag bij binnenkomst een eigen tafeltje uitkiezen.
 • Per rij wordt het publiek verzocht de zaal te betreden.
 • De garderobe is gesloten, uw jas en/of tas mag u meenemen de zaal in.
 • In de zaal zit elk gezelschap op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Bent u slecht ter been? Neem dan voorafgaand aan de voorstelling even contact op met de kassa.
 • Voorafgaand aan of na afloop van de voorstelling kunt u binnen de openingstijden (do t/m zo vanaf 12:00 uur) een drankje drinken in ons café of op ons terras.
 • Uitrijkaarten zijn alleen na afloop van de voorstelling te koop bij de kassabalie.

Gezondheidscheck
Voorafgaand aan uw theaterbezoek worden u een aantal vragen gesteld over uw gezondheid. Indien u één van de volgende vragen met 'ja' kunt beantwoorden, verzoeken wij u vriendelijk doch dringend uw bezoek aan het theater te annuleren.

 • Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid en/of meer dan 38 graden koorts?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met corona, koorts of benauwdheidsklachten?
 • Bent u de afgelopen twee weken in contact geweest met iemand die besmet is met het coronavirus?

U kunt in bovenstaande gevallen uw kaarten tot 12 uur op de dag van de voorstelling teruggeven. U krijgt dan van ons een tegoedbon die u bij een volgende bestelling kunt gebruiken.