Bezoekersinformatie COVID-19

In verband met de geldende overheidsmaatregelen is het Zaantheater momenteel gesloten. Bezoekers met kaarten voor voorstellingen die door de sluiting niet door kunnen gaan ontvangen per voorstelling bericht van ons. 

Richtlijnen RIVM
Om u tijdens het nieuwe seizoen een zo veilig en prettig mogelijke theaterervaring te bieden houdt het Zaantheater zich strikt aan de richtlijnen van het RIVM en heeft het Zaantheater een eigen Coronaprotocol opgesteld. Dit Coronaprotocol vindt u hier. Hieronder leest u meer over wat u kunt verwachten en hoe uw theaterbezoeker er ongeveer uit komt te zien. Heeft u nog vragen? Mail dan naar info@zaantheater.nl of neem telefonisch contact op via 075 6 555 345. 

Om het bezoek aan ons theater voor iedereen prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, medewerkers en artiesten staat voorop. Het Zaantheater volgt te allen tijde de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Wanneer maatregelen wijzigen, past het Zaantheater dit beleid en de maatregelen hier zo spoedig mogelijk op aan. 

Het Zaantheater heeft het gebouw volledig aangepast. Dit betekent onder meer dat alle bezoekers (incl. personeel, artiesten en crew) van het theatergebouw te allen tijde 1,5 meter afstand tot elkaar moeten bewaren, zowel in de zaal als in de foyers. We hebben het theater zo ingericht dat het altijd mogelijk is afstand tot elkaar te bewaren, door middel van bijvoorbeeld looplijnen en speciale placering in de zaal. Daarnaast dragen de medewerkers van het Zaantheater een mondkapje en is het voor bezoekers verplicht een mondkapje te dragen bij binnenkomst en onderweg van en naar de zaal. Tijdens de voorstelling mag het mondkapje af. Ook is er veel aandacht voor hygiëne. Er wordt extra vaak schoongemaakt, er staan desinfectiezuilen om uw handen te desinfecteren en het ventilatiesysteem is zo aangepast dat er 100% verse lucht het theater in komt. Lees ook ons Coronaprotocol.

Uw theaterbezoek
Door middel van de onderstaande punten hopen wij inzichtelijk te maken hoe uw theaterbezoek zal verlopen. Het is goed om te weten dat u voorafgaand aan uw voorstelling van ons nog een servicemail ontvangt met gedetailleerde uitleg over uw theaterbezoek.

 • Bij aankomst in het theater heeft u uw mondkapje op en volgt u de looproutes naar de 'Zaal' of het 'Balkon', afhankelijk van uw plaatsen in de zaal. Voor het publiek op het balkon en het publiek in de zaal zijn aparte foyers gecreëerd. Zo lopen de bezoekersstromen niet door elkaar.
 • Er wordt u bij binnenkomst een eigen tafeltje aangewezen.
 • Per rij wordt het publiek verzocht de zaal te betreden.
 • Bij de ingang van de zaal zal een buffet met flesjes frisdrank staan. Dit flesje mag u meenemen de zaal in. Het is niet mogelijk om alcoholische of warme dranken te bestellen.
 • De garderobe is gesloten, uw jas en/of tas mag u meenemen de zaal in.
 • In de zaal zit elk gezelschap op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Bent u slecht ter been? Neem dan voorafgaand aan de voorstelling even contact op met de kassa.
 • Toiletbezoek tijdens de voorstelling is helaas niet mogelijk, uiteraard wel voorafgaand aan en na afloop van de voorstelling.
 • Het is helaas niet mogelijk om na afloop van de voorstelling een drankje te drinken in de foyer.
 • Uitrijkaarten zijn alleen na afloop van de voorstelling te koop bij de kassabalie.

Gezondheidscheck
Voorafgaand aan uw theaterbezoek worden u een aantal vragen gesteld over uw gezondheid. Indien u één van de volgende vragen met 'ja' kunt beantwoorden, verzoeken wij u vriendelijk doch dringend uw bezoek aan het theater te annuleren.

 • Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid en/of meer dan 38 graden koorts?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met corona, koorts of benauwdheidsklachten?
 • Bent u de afgelopen twee weken in contact geweest met iemand die besmet is met het coronavirus?

Mocht u last hebben van griepklachten dan kunt u tot 12 uur op de dag van de voorstelling uw kaarten teruggeven. U krijgt dan van ons een tegoedbon die u bij een volgende bestelling kunt gebruiken.