Bezoekersinformatie COVID-19

Wij zijn weer geopend! Sinds 1 juni jl. zijn de deuren van het Zaantheater weer geopend voor ons geliefde publiek en inmiddels hebben wij alle bezoekers met kaarten voor de afgelaste voorstellingen tussen 12 maart en 30 juni geïnformeerd over de afwikkeling. Meer informatie hierover vindt u hier.

Om u tijdens het nieuwe seizoen een zo veilig en prettig mogelijke theaterervaring te bieden houdt het Zaantheater zich strikt aan de richtlijnen van het RIVM en heeft het Zaantheater een eigen Coronaprotocol opgesteld. Dit Coronaprotocol vindt u hier. Hieronder leest u meer over wat u kunt verwachten en hoe uw theaterbezoeker er ongeveer uit komt te zien. Heeft u nog vragen? Mail dan naar info@zaantheater.nl of neem telefonisch contact op via 075 6 555 345. 

Richtlijnen RIVM
Vanaf 1 juli 2020 mogen alle theaters in Nederland weer open en bezoekers ontvangen, mits de richtlijnen van het RIVM worden nageleefd. Dit betekent onder meer dat alle bezoekers (incl. personeel, artiesten en crew) van het theatergebouw te allen tijde 1,5 meter afstand tot elkaar moeten bewaren, zowel in de zaal als in de foyers. Om het bezoek aan ons theater voor iedereen prettig en veilig te laten verlopen, volgt het Zaantheater uiteraard de richtlijnen van het RIVM. De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, medewerkers en artiesten staat voorop. Het Zaantheater heeft het gebouw hier volledig op aangepast. We hebben het theater zo ingericht dat het altijd mogelijk is afstand tot elkaar te bewaren, door middel van bijvoorbeeld looplijnen en speciale placering in de zaal. Ook is er veel aandacht voor hygiëne. Er wordt extra vaak schoongemaakt, er staan desinfectiezuilen om uw handen te desinfecteren en het ventilatiesysteem is zo aangepast dat er 100% verse lucht het theater in komt. Lees ook ons Coronaprotocol.

Uw theaterbezoek
Door middel van de onderstaande punten hopen wij inzichtelijk te maken hoe uw theaterbezoek zal verlopen. Het is goed om te weten dat u voorafgaand aan uw voorstelling van ons nog een servicemail ontvangt met gedetailleerde uitleg over uw theaterbezoek.

 • Bij aankomst in het theater volgt u de looproutes naar de 'Zaal' of het 'Balkon', afhankelijk van uw plaatsen in de zaal. Voor het publiek op het balkon en het publiek in de zaal zijn aparte foyers gecreëerd. Zo lopen de bezoekersstromen niet door elkaar.
 • Er wordt u bij binnenkomst een eigen tafeltje aangewezen en u wordt bediend.
 • Op de tafel ligt een formulier waarop u kunt aangeven welk drankje u wilt nuttigen na afloop van de voorstelling. U kunt ook een nagenietarrangement bestellen. De drankjes en nagenietarrangementen zullen na afloop klaar staan op dezelfde tafel.
 • De garderobe is helaas gesloten, uw jas en/of tas mag u meenemen de zaal in.
 • Per rij wordt het publiek verzocht de zaal te betreden.
 • In de zaal zit elk gezelschap op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Bent u slecht ter been? Neem dan voorafgaand aan de voorstelling even contact op met de kassa.
 • Toiletbezoek tijdens de voorstelling is helaas niet mogelijk, uiteraard wel voorafgaand aan en na afloop van de voorstelling.
 • Na afloop kunt u aan uw eerder gekozen tafeltje uw pauzedrankje en eventueel uw nagenietarrangement nuttigen. 
 • Indien er twee voorstellingen na elkaar op dezelfde dag gespeeld worden is er na afloop van de eerste voorstelling een beperkte nazit in de foyer.  
 • Uitrijkaarten zijn alleen na afloop van de voorstelling te koop bij de kassabalie.

Pop-up theaterrestaurant
Komt u eten in ons Pop-up theaterrestaurant? Gezellig! Om ook tijdens het diner te kunnen voldoen aan de richtlijnen, is besloten het diner te verplaatsen van restaurant MUZE naar de Forbo Flooringzaal. Hier is meer dan genoeg ruimte om voldoende afstand tot elkaar te bewaren, en het leuke is dat u dineert in een echte theatrale setting! Het theaterrestaurant is geopend vanaf 17:30 uur. Een reservering is noodzakelijk. 

Gezondheidscheck
Voorafgaand aan uw theaterbezoek worden u een aantal vragen gesteld over uw gezondheid. Indien u één van de volgende vragen met 'ja' kunt beantwoorden, verzoeken wij u vriendelijk doch dringend uw bezoek aan het theater te annuleren.

 • Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid en/of meer dan 38 graden koorts?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met corona, koorts of benauwdheidsklachten?
 • Bent u de afgelopen twee weken in contact geweest met iemand die besmet is met het coronavirus?

Mocht u last hebben van griepklachten dan kunt u tot 12 uur op de dag van de voorstelling uw kaarten teruggeven. U krijgt dan van ons een tegoedbon die u bij een volgende bestelling kunt gebruiken.