Routebeschrijving

BEKIJK HIER DE UITGEBREIDE KAART MET OMLEIDING OP NIET MARKTDAGEN

BEKIJK HIER DE UITGEBREIDE KAART MET OMLEIDING OP MARKTDAGEN

Let op: routewijziging i.v.m. afsluiting Wilhelminabrug en Beatrixbrug

De Wilhelminabrug (de brug tegenover het Zaantheater) en de Beatrixbrug zijn voorlopig afgesloten voor alle verkeer. Houdt u rekening met langere reistijden. De parkeergarage van het Zaantheater blijft bereikbaar via de Provincialeweg. U kunt er tevens voor kiezen om te parkeren op de Burcht, de parkeerplaats aan de andere kant van de Zaan recht tegenover het Zaantheater, en dan de omleiding voor voetgangers via de pontonbrug te volgen. Voetgangers en fietsers worden omgeleid via de pontonbrug die loopt vanaf de Burchtkade naar de kade voor het Zaantheater. Automobilisten richting de parkeergarage van het Zaantheater en Q-Park parkeergarage Rozenhof worden omgeleid via de Provincialeweg, Hogendijk, Czarinastraat, Nicolaasstraat en opnieuw Hogendijk. Deze route is tijdelijk tweerichtingsverkeer. 

Vanuit Amsterdam:

Let op: de Wilhelminabrug en de Beatrixbrug bij het Zaantheater zijn voorlopig afgesloten voor alle verkeer. Het Zaantheater blijft bereikbaar via de Provincialeweg óf u kunt parkeren op de Burcht en vanaf daar via de pontonbrug lopend naar het Zaantheater. De brug kan open en dicht voor scheepvaartverkeer. Als de brug open is, is er een wachttijd van maximaal 15 minuten. Houd rekening met langere reistijden. Volg de borden A voor de juiste route. Volg de Ringweg Amsterdam (A10/E35) richting Zaanstad. Na de Coentunnel de A8 richting Zaanstad nemen en direct daarna bij de samenvoeging met de Ring Noord rechts aanhouden en afslag Zaanstad-Zuid nemen. Aan het einde van de afslag bij de verkeerslichten rechtsaf afslaan richting Zaanstad-Zuid (Kolkweg/Thorbeckeweg/Dr. J.M. Den Uylweg). Bij de vierde verkeerslichten (direct na de brug) gaat u rechtsaf, de Provincialeweg op. Bij het derde stoplicht, vlak voor het tankstation, slaat u rechtsaf de Hogendijk op. Bij de derde zijstraat slaat u linksaf de Czarinastraat op. U neemt de vierde zijstraat naar rechts, de Nicolaasstraat. De parkeergarage van het Zaantheater vindt u bij de derde straat naar rechts (de Hogendijk). Als deze vol is, kunt u ook gebruik maken van de parkeergarage Rozenhof.

Vanuit Alkmaar:

Let op: de Wilhelminabrug en de Beatrixbrug bij het Zaantheater zijn voorlopig afgesloten voor alle verkeer. Het Zaantheater blijft bereikbaar via de Provincialeweg óf u kunt parkeren op de Burcht en vanaf daar via de pontonbrug lopend naar het Zaantheater. De brug kan open en dicht voor scheepvaartverkeer. Als de brug open is, is er een wachttijd van maximaal 15 minuten. Houd rekening met langere reistijden. Volg de borden A voor de juiste route.  Volg de A8 richting Zaanstad/Amsterdam. Neem de afslag Zaanstad-Centrum. Bij de rotonde (Prins Bernhard-rotonde) gaat u rechtdoor via afslag S151 de Prins Bernhardweg op. Hier rijdt u rechtdoor tot u niet verder kunt. Hier slaat u linksaf de Provincialeweg op. U volgt de provinciale weg. Nadat u onder de brug (met groene huisjes er boven op) bent doorgereden, gaat u bij de derde stoplichten naar links (vlak na het tankstation) de Hogendijk op. Bij de derde zijstraat slaat u linksaf de Czarinastraat op. U neemt de vierde zijstraat naar rechts, de Nicolaasstraat in. De parkeergarage van het Zaantheater vindt u bij de derde straat naar recht (de Hogendijk). Als deze vol is, kunt u ook gebruik maken van de parkeergarage Rozenhof.

Vanuit Purmerend:

Let op: de Wilhelminabrug en de Beatrixbrug bij het Zaantheater zijn voorlopig afgesloten voor alle verkeer. Het Zaantheater blijft bereikbaar via de Provincialeweg óf u kunt parkeren op de Burcht en vanaf daar via de pontonbrug lopend naar het Zaantheater. De brug kan open en dicht voor scheepvaartverkeer. Als de brug open is, is er een wachttijd van maximaal 15 minuten. Houd rekening met langere reistijden. Volg de borden A voor de juiste route. Volg de A7/E22 richting Zaanstad/Amsterdam. Blijf de weg richting Zaanstad-Centrum volgen. Bij de rotonde (Prins Bernhard-rotonde) volgt u S151 en gaat u rechtdoor tot u niet verder kunt. Zie verder de beschrijving vanuit Alkmaar.

Vanuit Haarlem:

Let op: de Wilhelminabrug en de Beatrixbrug bij het Zaantheater zijn voorlopig afgesloten voor alle verkeer. Het Zaantheater blijft bereikbaar via de Provincialeweg óf u kunt parkeren op de Burcht en vanaf daar via de pontonbrug lopend naar het Zaantheater. De brug kan open en dicht voor scheepvaartverkeer. Als de brug open is, is er een wachttijd van maximaal 15 minuten. Houd rekening met langere reistijden. Volg de borden A voor de juiste route.  Neem de Haarlemmerweg (N200) richting Amsterdam. In Amsterdam richting Zaanstad aanhouden via de Coentunnel. Na de Coentunnel de A8 richting Zaanstad nemen en direct daarna bij de samenvoeging met de Ring Noord rechts aanhouden en afslag Zaanstad-Zuid nemen. Aan het einde van de afslag bij de verkeerslichten rechtsaf afslaan richting Zaanstad-Zuid (Kolkweg/Thorbeckeweg). Verder zie beschrijving van Amsterdam.

NB: Vanuit Haarlem kunt u ook de Kanaalweg (N246) langs het Noordzeekanaal nemen. Volg de richting Zaandam-Zuid. Neem aan het einde van het industriegebied de verkeerslichten linksaf richting Zaandam-Zuid en ga bij de volgende verkeerslichten bij het Albert Heijngebouw linksaf. Ga bij het volgende stoplicht vóór het tankstation linksaf de Hogendijk op. Zie verder de beschrijving vanuit Amsterdam.

Met de trein:

Het Zaantheater is met 15 minuten lopen eenvoudig bereikbaar vanaf station Zaandam. Station Zaandam heeft een rechtstreekse treinverbinding met Amsterdam, Purmerend, Alkmaar, Utrecht, Den Bosch en Arnhem.
Loop vanaf het station richting Centrum de winkelstraat in (Gedempte Gracht). Loop deze winkelstraat helemaal uit en ga vóór de brug rechtsaf. Recht voor u uit ziet u de Dam met midden op de Dam het standbeeld van Czaar Peter. Als u bij het standbeeld de weg naar links vervolgt ziet u het Zaantheater aan uw rechterhand liggen.

Met de bus:

Het Zaantheater blijft bereikbaar met de bus. De dichtstbijzijnde bushaltes zijn bushalte Vinkenstraat en bushalte Het Mennistenerf. Bekijk voor actuele bustijden op 9292.nl.