Routebeschrijving

Maak uw persoonlijke route naar het Zaantheater met Google Maps.

Let op: Vanaf maandag 18 februari tot en met zaterdag 9 maart 2019 is de Czaar Peterstraat tussen de Hogendijk en de Zilverpadsteeg afgesloten voor al het autoverkeer. In deze periode kunt u dus niet vanaf de Wilhelminabrug naar parkeergarage Rozenhof aan de Zilverpadsteeg rijden. De parkeergarage van het Zaantheater blijft wel gewoon bereikbaar. Wilt u toch uw auto parkeren in de parkeergarage Q-Park Rozenhof, dan dient u om te rijden en vanaf de Provincialeweg via de Rozengracht – en op marktdagen via de Hogendijk - naar de Czarinastraat en Czaar Peterstraat te rijden. 

Eigen vervoer

Vanuit Amsterdam:

Volg de Ringweg Amsterdam (A10/E35) richting Zaanstad. Na de Coentunnel de A8 richting Zaanstad nemen en direct daarna bij de samenvoeging met de Ring Noord rechts aanhouden en afslag Zaanstad-Zuid nemen. Aan het einde van de afslag bij de verkeerslichten rechtsaf afslaan richting Zaanstad-Zuid (Kolkweg/Thorbeckeweg). Bij de derde verkeerslichten gaat u rechtsaf richting Centrum (Wibautstraat). Volg Parkeren Centrum. Deze weg zo’n 1,2 km volgen en bij de eerste verkeerslichten na de rotonde (ter hoogte van Bloemenkiosk Jan Smit) links afslaan richting Centrum (Peperstraat). Daarna bij het tweede verkeerslicht links afslaan. Vervolgens rechts aanhouden en met de weg meerijden de brug over naar het Zaantheater. Als u het Zaantheater gepasseerd bent neemt u de eerste weg links naar de parkeergarage. Mocht deze vol zijn, keer dan weer om en neem Parkeergarage Rozenhof óf rijd de brug nogmaals over voor parkeerterrein De Burcht aan de overzijde van de Zaan. Hier geldt betaald parkeren tot 23.00 uur.

Vanuit Alkmaar:

Volg de A8 richting Zaanstad/Amsterdam. Neem de afslag Zaanstad-Centrum. Bij de rotonde (Prins Bernhard-rotonde) gaat u linksaf richting Centrum. Na 1,3 kilometer houdt u richting Centrum aan en gaat u bij de verkeerslichten rechtsaf de Peperstraat in. Daarna bij het tweede verkeerslicht links afslaan. Vervolgens rechts aanhouden en met de weg meerijden de brug over naar het Zaantheater. Als u het Zaantheater gepasseerd bent neemt u de eerste weg links naar de parkeergarage. Mocht deze vol zijn, keer dan weer om en neem Parkeergarage Rozenhof óf rijd de brug nogmaals over voor parkeerterrein De Burcht aan de overzijde van de Zaan. Hier geldt betaald parkeren tot 23.00 uur.

Vanuit Purmerend:

Volg de A7/E22 richting Zaanstad/Amsterdam. Blijf de weg richting Zaanstad-Centrum volgen. Bij de rotonde (Prins Bernhard-rotonde) gaat u linksaf richting Centrum. Na 1,3 kilometer gaat u bij de verkeerslichten rechtsaf de Peperstraat in. Daarna bij het tweede verkeerslicht links afslaan. Vervolgens rechts aanhouden en met de weg meerijden de brug over naar het Zaantheater. Als u het Zaantheater gepasseerd bent neemt u de eerste weg links naar de parkeergarage. Mocht deze vol zijn, keer dan weer om en neem Parkeergarage Rozenhof óf rijd de brug nogmaals over voor parkeerterrein De Burcht aan de overzijde van de Zaan. Hier geldt betaald parkeren tot 23.00 uur.

Vanuit Haarlem:

Neem de Haarlemmerweg (N200) richting Amsterdam. In Amsterdam richting Zaanstad aanhouden via de Coentunnel. Na de Coentunnel de A8 richting Zaanstad nemen en direct daarna bij de samenvoeging met de Ring Noord rechts aanhouden en afslag Zaanstad-Zuid nemen. Aan het einde van de afslag bij de verkeerslichten rechtsaf afslaan richting Zaanstad-Zuid (Kolkweg/Thorbeckeweg). Bij de derde verkeerslichten gaat u rechtsaf  richting Centrum (Wibautstraat). Volg Parkeren Centrum. Deze weg zo’n 1,2 km volgen en bij de eerste verkeerslichten na de rotonde (ter hoogte van Bloemenkiosk Jan Smit) links afslaan richting Centrum(Peperstraat). Daarna bij het tweede verkeerslicht links afslaan. Vervolgens rechts aanhouden en met de weg meerijden de brug over naar het Zaantheater. Als u het Zaantheater gepasseerd bent neemt u de eerste weg links naar de parkeergarage. Mocht deze vol zijn, keer dan weer om en neem Parkeergarage Rozenhof óf rijd de brug nogmaals over voor parkeerterrein De Burcht aan de overzijde van de Zaan. Hier geldt betaald parkeren tot 23.00 uur.

NB: Vanuit Haarlem kunt u ook de Kanaalweg (N246) langs het Noordzeekanaal nemen. Volg de richting Zaandam-Zuid. Neem aan het einde van het industriegebied de verkeerslichten linksaf richting Zaandam-Zuid en ga bij de volgende verkeerslichten bij het Albert Heijngebouw rechtsaf. Ga daarna linksaf over de Joop den Uylbrug. Na de brug gaat u bij de verkeerslichten linksaf  richting Centurm (Wibautstraat). Neem daarna de route vanaf volg Parkeren Centrum zoals hierboven beschreven.

Het centrum van Zaandam wordt autoluw

Het centrum van Zaandam wordt per half mei 2017 autoluw. Dat betekent dat het Zaantheater 's middags tussen 12.00 en 18.00 uur en op koopavond niet meer bereikbaar is via de Rozengracht en de Hogedijk. Komt u vanaf de Provincialeweg, dan kunt u er ook voor kiezen om uw auto te parkeren in Q-Park Parkeergarage de Hermitage. Vanaf daar is het 10 minuten lopen naar het Zaantheater.

Openbaar vervoer

Met de trein:

Het Zaantheater is met 15 minuten lopen eenvoudig bereikbaar vanaf station Zaandam. Station Zaandam heeft een rechtstreekse treinverbinding met Amsterdam, Purmerend, Alkmaar, Utrecht, Den Bosch en Arnhem.
Loop vanaf het station richting Centrum de winkelstraat in (Gedempte Gracht). Loop deze winkelstraat helemaal uit en ga vóór de brug rechtsaf. Recht voor u uit ziet u de Dam met midden op de Dam het standbeeld van Czaar Peter. Als u bij het standbeeld de weg naar links vervolgt ziet u het Zaantheater aan uw rechterhand liggen.

Met de bus:

Met onderstaande buslijnen kunt u naar de halte Gedempte Gracht in het centrum van Zaandam. Vanaf daar is het een paar minuten lopen naar het Zaantheater.

Lijn 63 Station Zaandam CS / Assendelft / Zaandam ’t Kalf
Lijn 64 Station Zaandam CS / Zaandam Kogerveld / Zaandijk Rooswijk
Lijn 65 Station Zaandam CS / Zaandam de Vlinder
Lijn 392 Station Zaandam CS / Oostzaan / Amsterdam Noord / Amsterdam CS
Lijn 394 Station Zaandam CS / Amsterdam Noord / Amsterdam CS

Nachtlijn 92 Station Zaandam CS / Amsterdam CS / Amsterdam Leidseplein
Nachtlijn 94 Station Zaandam CS / Assendelft / Amsterdam CS / Amsterdam Leidseplein