Routebeschrijving

BEKIJK HIER DE UITGEBREIDE KAART MET OMLEIDING

Let op: routewijziging i.v.m. afsluiting Wilhelminabrug

Vanaf maandag 23 september is de Wilhelminabrug (de brug tegenover het Zaantheater) afgesloten voor alle verkeer. Houdt u rekening met langere reistijden. De parkeergarage van het Zaantheater blijft bereikbaar via de Provincialeweg. Voetgangers en fietsers worden omgeleid via de Beatrixbrug. U kunt er tevens voor kiezen om te parkeren op de Burcht, de parkeerplaats aan de andere kant van de Zaan recht tegenover het Zaantheater, en dan de omleiding voor voetgangers via de Beatrixburg te volgen. Automobilisten richting de parkeergarage van het Zaantheater en Q-Park parkeergarage Rozenhof worden omgeleid via de Provincialeweg, Hogendijk, Czarinastraat, Nicolaasstraat en opnieuw Hogendijk. Deze route wordt tweerichtingsverkeer. 

Vanuit Amsterdam:

Let op: vanaf maandag 23 september is de Wilhelminabrug bij het Zaantheater afgesloten voor alle verkeer. Het Zaantheater blijft bereikbaar via de Provincialeweg óf u kunt parkeren op de Burcht en vanaf daar via de Beatrixbrug naar het Zaantheater lopen. Houd rekening met langere reistijden. Volg de Ringweg Amsterdam (A10/E35) richting Zaanstad. Na de Coentunnel de A8 richting Zaanstad nemen en direct daarna bij de samenvoeging met de Ring Noord rechts aanhouden en afslag Zaanstad-Zuid nemen. Aan het einde van de afslag bij de verkeerslichten rechtsaf afslaan richting Zaanstad-Zuid (Kolkweg/Thorbeckeweg/Dr. J.M. Den Uylweg). Bij de vierde verkeerslichten (direct na de brug) gaat u rechtsaf, de Provincialeweg op. Bij het derde stoplicht, vlak voor het tankstation, slaat u rechtsaf de Hogendijk op. Bij de derde zijstraat slaat u linksaf de Czarinastraat op. U neemt de vierde zijstraat naar rechts, de Nicolaasstraat. De parkeergarage van het Zaantheater vindt u bij de derde straat naar rechts (de Hogendijk). Als deze vol is, kunt u ook gebruik maken van de parkeergarage Rozenhof.

Vanuit Alkmaar:

Let op: vanaf maandag 23 september is de Wilhelminabrug bij het Zaantheater afgesloten voor alle verkeer. Het Zaantheater blijft bereikbaar via de Provincialeweg óf u kunt parkeren op de Burcht en vanaf daar via de Beatrixbrug naar het Zaantheater lopen. Houd rekening met langere reistijden. Volg de A8 richting Zaanstad/Amsterdam. Neem de afslag Zaanstad-Centrum. Bij de rotonde (Prins Bernhard-rotonde) gaat u rechtdoor via afslag S151 de Prins Bernhardweg op. Hier rijdt u rechtdoor tot u niet verder kunt. Hier slaat u linksaf de Provincialeweg op. U volgt de provinciale weg. Nadat u onder de brug (met groene huisjes er boven op) bent doorgereden, gaat u bij de derde stoplichten naar links (vlak na het tankstation) de Hogendijk op. Bij de derde zijstraat slaat u linksaf de Czarinastraat op. U neemt de vierde zijstraat naar rechts, de Nicolaasstraat in. De parkeergarage van het Zaantheater vindt u bij de derde straat naar recht (de Hogendijk). Als deze vol is, kunt u ook gebruik maken van de parkeergarage Rozenhof.

Vanuit Purmerend:

Let op: vanaf maandag 23 september is de Wilhelminabrug bij het Zaantheater afgesloten voor alle verkeer. Het Zaantheater blijft bereikbaar via de Provincialeweg óf u kunt parkeren op de Burcht en vanaf daar via de Beatrixbrug naar het Zaantheater lopen. Houd rekening met langere reistijden. Volg de A7/E22 richting Zaanstad/Amsterdam. Blijf de weg richting Zaanstad-Centrum volgen. Bij de rotonde (Prins Bernhard-rotonde) volgt u S151 en gaat u rechtdoor tot u niet verder kunt. Zie verder de beschrijving vanuit Alkmaar.

Vanuit Haarlem:

Let op: vanaf maandag 23 september is de Wilhelminabrug bij het Zaantheater afgesloten voor alle verkeer. Het Zaantheater blijft bereikbaar via de Provincialeweg óf u kunt parkeren op de Burcht en vanaf daar via de Beatrixbrug naar het Zaantheater lopen. Houd rekening met langere reistijden. Neem de Haarlemmerweg (N200) richting Amsterdam. In Amsterdam richting Zaanstad aanhouden via de Coentunnel. Na de Coentunnel de A8 richting Zaanstad nemen en direct daarna bij de samenvoeging met de Ring Noord rechts aanhouden en afslag Zaanstad-Zuid nemen. Aan het einde van de afslag bij de verkeerslichten rechtsaf afslaan richting Zaanstad-Zuid (Kolkweg/Thorbeckeweg). Verder zie beschrijving van Amsterdam.

NB: Vanuit Haarlem kunt u ook de Kanaalweg (N246) langs het Noordzeekanaal nemen. Volg de richting Zaandam-Zuid. Neem aan het einde van het industriegebied de verkeerslichten linksaf richting Zaandam-Zuid en ga bij de volgende verkeerslichten bij het Albert Heijngebouw linksaf. Ga bij het volgende stoplicht vóór het tankstation linksaf de Hogendijk op. Zie verder de beschrijving vanuit Amsterdam.

Met de trein:

Het Zaantheater is met 15 minuten lopen eenvoudig bereikbaar vanaf station Zaandam. Station Zaandam heeft een rechtstreekse treinverbinding met Amsterdam, Purmerend, Alkmaar, Utrecht, Den Bosch en Arnhem.
Loop vanaf het station richting Centrum de winkelstraat in (Gedempte Gracht). Loop deze winkelstraat helemaal uit en ga vóór de brug rechtsaf. Recht voor u uit ziet u de Dam met midden op de Dam het standbeeld van Czaar Peter. Als u bij het standbeeld de weg naar links vervolgt ziet u het Zaantheater aan uw rechterhand liggen.

Met de bus:

Met onderstaande buslijnen kunt u naar de halte Gedempte Gracht in het centrum van Zaandam. Vanaf daar is het een paar minuten lopen naar het Zaantheater.

Lijn 63 Station Zaandam CS / Assendelft / Zaandam ’t Kalf
Lijn 64 Station Zaandam CS / Zaandam Kogerveld / Zaandijk Rooswijk
Lijn 65 Station Zaandam CS / Zaandam de Vlinder
Lijn 392 Station Zaandam CS / Oostzaan / Amsterdam Noord / Amsterdam CS
Lijn 394 Station Zaandam CS / Amsterdam Noord / Amsterdam CS

Nachtlijn 92 Station Zaandam CS / Amsterdam CS / Amsterdam Leidseplein
Nachtlijn 94 Station Zaandam CS / Assendelft / Amsterdam CS / Amsterdam Leidseplein

BEKIJK HIER DE UITGEBREIDE KAART MET OMLEIDING