Parkeren

Bereikbaarheid ivm afsluiting bruggen in centrum van Zaandam:

De Wilhelminabrug (de brug tegenover het Zaantheater) en de Beatrixbrug zijn voorlopig afgesloten voor alle verkeer. Houdt u rekening met langere reistijden. De parkeergarage van het Zaantheater blijft bereikbaar via de Provincialeweg. Voetgangers en fietsers worden omgeleid via de pontonbrug. U kunt er tevens voor kiezen te parkeren op de Burcht, de parkeerplaats aan de andere kant van de Zaan recht tegenover het Zaantheater, en dan de omleiding voor voetgangers via de pontonbrug volgen. Automobilisten richting de parkeergarage van het Zaantheater en Q-Park parkeergarage Rozenhof worden omgeleid via de Provincialeweg, Hogendijk, Czarinastraat, Czaar Peterstraat en opnieuw Hogendijk. Deze route wordt tweerichtingsverkeer, klik hier voor de pagina routebeschrijving.

Parkeergarage Zaantheater:

Het Zaantheater heeft een eigen parkeergarage die gedurende de bouwwerkzaamheden bij de bruggen via bovenstaande route bereikbaar is. Bij de portier kunt u een uitrijkaart kopen voor € 6 per avond. NB: de parkeergarage van het Zaantheater heeft een hoogte van max. 1.90m.

Parkeerterrein de Burcht:

Ook kunt u uw auto parkeren op parkeerterrein de Burcht en vanaf daar via de Beatrixbrug (23 sept - medio januari) of pontonbrug (medio januari - eind mei) naar het Zaantheater oversteken. Hier geldt betaald parkeren. In het centrum van Zaandam, dus ook op de Burcht, geldt belparkeren, maar u kunt ook betalen bij een van de betaalautomaten op de Burcht.

Q-Park parkeergarage Rozenhof:

Het Zaantheater verkoopt ook uitrijkaarten voor Q-park parkeergarage De Rozenhof die u gedurende de bouwwerkzaamheden via bovenstaande route kunt bereiken. I.p.v. de afslag 'Zaantheater' volgt u wanneer u de Hogendijk weer bent opgereden, de bordjes Parkeren Rozenhof. Waardekaarten voor de Rozenhof kunt u bij de portier kopen voor € 6 per avond met een maximum parkeertijd van 4 uur. Parkeert u langer dan 4 uur, dan dient u bij te betalen bij de betaalautomaat van de Rozenhof (dit is het geval bij lange voorstellingen, en als u van tevoren gaat eten).
Fietsenstalling:

Komt u met de fiets? Dan kunt u hier uw fiets stallen: Fietsenstallingen