Image00001 (1)

Het is het wachten waard – Verbouwingsupdate

Het is je misschien al opgevallen, onze deuren zijn nog gesloten. Normaliter start het theaterseizoen in september. Het jubileumjaar van het Zaantheater start een maand later, op vrijdag 13 oktober. Dit komt door groot onderhoud aan het pand. 25 jaar geleden opende het Zaantheater haar deuren en sindsdien hebben duizenden bezoekers het theater bezocht. Na een kwart eeuw waren verschillende onderdelen aan vervanging toe.

Zowel achter als voor de schermen wordt het een en ander aangepakt. De laatste jaren werd de artiestenfoyer te klein voor grote gezelschappen. Deze is uitgebreid tijdens de verbouwing en voorzien van een nieuwe keuken. Zo kunnen alle artiesten zich rustig voorbereiden op hun show.

Image00010
Nieuwe artiestenfoyer in de steigers


Ook de foyer heeft een opfrisbeurt gekregen. Zo zijn de muren gestuukt en gewit, en de buffetten hebben een nieuw uiterlijk gekregen dat aansluit bij de stijl van de entreehal. Nadat je je drankje hebt besteld, kun je plaatsnemen op de nieuw beklede banken in de foyer.

Foto Buffet
Nieuwe buffetten in de foyer


De verbouwing loopt voorspoedig. Op vrijdag 13 oktober geven we het startschot voor ons nieuwe culturele seizoen met bijzondere rondleidingen door het vernieuwde pand. Deze zijn helaas al uitverkocht, maar we verwelkomen je graag gauw bij één van de ruim 200 voorstellingen. 

Tot snel in het Zaantheater!